Utilgjengelig Bare{{ quantity }} igjen! Legg i handlekurv Nettopp lagt til: Antall Totalt Handlekurv Legger til... Takk!
ECO forpakning

Våre komposterbare ECO-forpakninger er et alternativ til våre standard gule poser. De komposterbare ECO-forpakningene inneholder naturligvis de samme næringsrike og smakfulle matrettene som det er i de gule posene. 

ECO-forpakningene er laget av biobaserte materialer, for eksempel sukkerrør, som betyr at ECO-forpakningene er 100 % komposterbare og vil brytes ned i løpet av 6-12 måneder.

Maten som pakkes i ECO-forpakningene må helles over i kokekar eller stormutstyr og tilsettes vann. Det er ikke mulig å helle vann i ECO-forpakningene, slik man gjør med de gule forpakningene. Vi håper at vi med tiden kan utvikle en type komposterbar pose der man kan helle vann rett i posen og tilberede maten i posen. Dette er viktig for oss. Vi jobber hele tiden med våre leverandører for å nå målet om løsninger som ikke er med på å påvirke miljøet i negativ retning. 

Forskjellen mellom biologisk nedbrytbart og komposterbart

Det er en vesentlig forskjell mellom biologisk nedbrytbart materiale og komposterbartmateriale. I kommersielle sammenhenger blir disse uttrykkene brukt om hverandre som om det hadde samme betydning.

Vi kan koke det ned og forklare det slik: all type materialer vil brytes ned med tiden, selv plastikk vil brytes ned bare det går lang nok tid. (Eksempler: aluminiumsboks 200 år / plastikkflaske 450 år) Problemet er at selv om plastikk brytes ned, så vet vi ikke om materialet forsvinner helt. Det vi vet, er at plastikk brytes ned til små partikler som blir tatt opp i naturen og i havene, og som sprer seg til mikroorganismer. Det er derfor vi ønsker å satse på varige materialer som er komposterbare og som ikke forurenser og ødelegger næringskjeden.

Hvordan tilberede mat som er pakket i ECO-forpakningene?

Du vil finne en bruksanvisning på baksiden av forpakningen. Det er en markering på hvor mye vann du skal tilsette vært enkelt måltid, og hvor lenge det skal koke.

Det er veldig enkelt å tilberede et Firepot måltid:

  1. Riv toppen av posen ved rivhakket.
  2. Fjern oksygenfanger.
  3. Tøm innholdet i ECO posen i en kjele/stormkjøkkenutstyr         
  4. Tilsett vannmengde som anvist og rør godt.                                                 
  5. Kok opp til kokepunkt, ta kjelen av varmen og sett på lokk
  6. Vent i 10 minutter
  7. Rør godt rundt og nyt et deilig måltid

 

VIKTIG: Ikke fyll kokt vann i ECO-forpakningen. Materialet i disse forpakningene er 100 % komposterbare og vil umiddelbart brytes ned.  

Hvordan behandle ECO-forpakningene etter bruk?

For å kvitte deg med disse forpakningene på en miljøvennligmåte etter bruk foreslår vi at du gjør følgende:

  1. Kast posene i kompostsorteringen
    Våre EC- forpakninger er sertifisert som privat- og industrikompost og oppfyller kravene til matregulering i Europa og USA*. For å skape de beste forhold rundt kompostering må man sørge for varm temperatur og tilgang på oksygen. Kompostmaterialet kan da bli brukt som gjødsel.

  2. Kast posene i restavfall
    Ikke alle har en kompostsortering tilgjengelig eller har krav fra kommunen og de offentlige etater om å sortere matavfall. Det er ingen problem å kaste ECO posene i restavfallet du har hjemme, da vil posene havne på søppeldeponiet og bli til kompost der i løpet av ett år. 

Viktig: Ikke kast ECO-posene i papirsorteringen. Dette er viktig ettersom disse posene er komposterbare og ikke resirkulerbare. Det er heller ikke noe godt alternativ å la disse posene ligge igjen i naturen bare fordi de er komposterbare og vil forsvinne etter vært. Det tar uansett noe tid før posene forsvinner helt, og det er ikke noe hyggelig syn å se masse poser ligge igjen i naturen. 

Vi håper du vil nyte våre smakfulle og næringsrike måltider med hjemmelaget smak i våre komposterbare ECO-poser.

Firepot compostable packaging